Hvem Grundlagde Netflix?

Netflix bliver grundlagt i 1997 af Marc Randolph og Reed Hastings. Streamingtjenesten er i dag tilgængelig i hele verden, men kommer faktisk først til Danmark i 2012, hvor den bliver aktiv d. 16 oktober. 

Virksomheden bliver etableret i Scotts Valley i Californien, og har i dag hovedsæde i Las Gatos. De har over 6700 ansatte og har i 2017 en omsætning på 12 milliarder dollars.

Det er en tjeneste, der understøtter nærmest alle , herunder Mac, spillekonsoller og Windows, tablets, smartphones og mange mange flere.

I Danmark bliver tjenesten brugt til at se dokumentar, serier og film, men i USA har de en ordning med månedsabonnenter, hvor man kan leje film på DVD og Blu-ray.

Netflix har over 200 millioner kunder, som er fordelt over hele verden.

Jeg har selv set mange ting på Netflix og det er en platform, der har udviklet sig meget, efter defik en større popularitet i Danmark. I starten var det lidt ældre film og film, man ikke kendt. I dag kan man se, hvilke film der bliver udgivet indenfor kort tid og der er også kommet et langt større udvalg, både af nye og gamle film.

Jeg håber, du, fra ovenstående tekst, er blevet klogere på, hvem der grundlagde Netflix.

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indhold. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis bestille Sif Jakobs smykker. Tusind tak for støtten, siger vi.

Image: Pixabay, Tumisu
Relaterede indlæg