Hvilken Serie Skal Jeg Se På Netflix?

Netflix har et hav af serier som kan tilgodese enhver smag. En af de serier der har gjort indtryk på mig, er Queens gambit eller Dronninggambit som den hedder på dansk. 

Pas på spoileralert!

Serien handler om en pige fra 1960'erne som er et skakgeni ud over det sædvanlige. Beth som er hovedrollen, bliver forældreløs som otte årig og kommer på børnehjem, hvor hun bliver introduceret til skak af hjemmets vicevært. Beth er meget opmærksom og observerer alt omkring sig. Efterhånden som hun lærer skakreglerne at kende, øver hun sig hver aften hvor hun forestiller sig hvilke træk hun kan tage i forskellige situationer. Men efterhånden finder hun ud af at hun har brug for mere koncentration og begynder på et misbrug af de beroligende piller, som børnehjemmet giver til de ustyrlige børn.

Beth bliver adopteret af en sød familie som kan give hende alt det, som hendes egen familie ikke kunne. Eller det troede hun, for hendes plejefar arbejder meget og er egentlig ikke interesseret i et familieliv og plejemoren drikker og er meget depressiv. Beth udvikler sammen med pillerne et alkoholmisbrug, hvilket giver den intellektuelle Beth noget af en udfordring. Som tiden går bliver Beth større og større inden for skakkens verden og hun stiller op i store konkurrencer i hele verden og står over for nogle af verdens største skakspillere. 

Alt i alt handler denne spændende serie om hvordan en kvinde i 60'erne bryder normerne og konkurrerer i en sport, som er stærkt overrepræsenteret af dominerende manderoller. 

Serien er en helt klar anbefaling herfra! 

Dette tekstindhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis shoppe Øreringe.

Image: pxel_photographer, Pixabay
Relaterede indlæg